torsdag 11 september 2014

Sorteringsuppgift i NO

I veckan har vi arbetat med sortering av olika saker vi hittar i naturen. Grupperna har själva fått samla in olika föremål i skogen och tillsammans diskutera hur de vill sortera. Sedan har de redovisat sina arbeten för varandra och berättat hur de tänker när de sorterar och varför de väljer att sortera som de gör. Avslutningsvis skrev de ner hur de gått tillväga och hur de tänkt. 
Vi la upp det i färg ordning.  Vi röstade fram det. Astrid kom med det förslaget. 
Färgerna: Gul, grå, brun, grön, rött, blå och orange. 
Vi hade kottar, svampar, ormbunkar, stenar, blommor, bär, sand, blad och bark. 
Vi hade alltså demokrati i vår grupp :)

Av grupp 1

Vi gjorde det som en orm med sortering. Vi började med stenar i storleks ordning från stor till liten, sen tog vi kottarna i storleks ordning där med fast från liten till stor.  
Sen tog vi växter, då började vi med svampen för den tog så mycket plats. 
Sen tog vi blommorna i färgordning. Från grön till lila, och sen tog vi blåbärna i storleks ordning. 
Sen tog vi en rönnbärsklave. Efter rönnbären tog vi olika sorters blad. Vi började med ormbunksbladen och sen vidare till "Vanliga" löv. 
Som ni kanske förstår så tog vi bladen i storleks ordning, och sen avslutade vi ormen med en blåbärskvist och det sista var en gren från ett barrträd.

Av grupp 2


I våran uppgift tänkte vi bygga upp ett träd från högsta pigg till längst ner på marken. 
Ordningen var först pinnar, kottar, löv, rönnbär, och sen kom vi ner på marken och hade blåbärsris, blåbär, blommor och svamp.

Av grupp 3

Vi har sorterat alla saker efter storleksordning.
Vi började med att gå till skogen och leta efter saker att använda.
När vi sorterade så började vi med det minsta, sen så blev det större och större och avslutade med en sten och en svamp. Vi har med två stycken skalbaggar i vår sortering. PS dem var döda när vi hittade dem. Det minsta var ett ruttet rönnbär och det största var en sten.

Av grupp 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar