fredag 13 mars 2015

Veckans nytt

Vecka 11

Den här vecka har vi bland annat haft GOTD. Emelie, Fabian och Alfred har visat upp sina egna GOTD. Fabian hade Stan Lee, Stan Lee gjorde många figurer till Marvel. Alfred Gjorde en GOTD om google, google är ett av de mest använda sökverktygen i världen. Emelie gjorde en GOTD om Tianzi mountains. Dem finns i Kina och dem är väldigt ömtåliga. Dem är gjorda i sten och sand. Sedan hade vi också en GOTD om bikolibri dem är världens minsta fågel och är supersnabba.

Vi har börjat med vatten i NO. Vattnets förkortning är H2O och vattnet kan vara i olika former bland annat gas, fast form och flytande. Det finns en ytspänning på  vattnet som gör att små skräddare kan gå på vattnets yta (skräddare är ett litet djur).

Vi har också testat en ny sak på engelskan det var att man skulle ta en liten platta och små kort med bilder. Sedan skulle det vara en person som skulle förklara vad det var för sak men man fick inte säga namnet på saken/djuret. Sedan skulle det vara en person som skulle ta reda på vad det var för sak och man skulle prata på engelska.

Vi har läst om medeltiden och om hur det var under den tiden. Man skulle gissa hur man trodde att det luktade och var i en medeltida stad. Vi tittade på Ahmed i medeltiden och han hittade en sak från medeltiden som han skulle ta reda på vad det var. Vi jobbade också i vår bok om medeltiden.

Vi har jobbat med våra projekt där vi ska göra olika inslag bland annat väder och rymden. Vi är i olika grupper och varje grupp har en Ipad att filma med.

Vi hade Kahoot frågesport och det var 16 frågor och Emelie vann.

Trevlig helg / S.J & O.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar