fredag 20 mars 2015

Veckans nytt

Vecka 12

Måndag: Vi hade SO, vi kollade på Ahmed i medeltiden. Det handlade om en pall och det vara bara speciella personer som får sitta på den och de kallades Rackarn. De som kallades så förr i tiden var de som gick och hämtade skräp, avföring och liknande saker. När han väntade på att människorna som bodde i husen skulle öppna dörren för att han skulle ta hinken med skräpet så satte hen sig på pallen medan hen väntade. Efter rackarn gått så var man noggran att tvätta allt som rackarn rört så att det inte var några basiller kvar. Vi hade också slöjd, det var kul och några började göra sina lampskärmar till sin egna lampa. Vi fick lära oss hur man skulle göra och vad man behövde, det var kul. Vissa gjorde garnbollar och det sa dem att det också var jättekul . Vi har även gjort egna GODT och just idag var det Elins tur att presentera hennes. Den handlade om Yuancho Airport, en farlig flygplats på 400 meter!
Tisdag: Vi hade något som kallas two stars and one wish, då fick vi en mall som vi skulle följa om bra saker i en uppsats och en önskan om förbättring. Vi hade också idrott och då så hade vi ute gympa och dem körde flaggan som leken heter. Då så är det två lag och så har man ett korn per lag och uppe på den så har man något och dem i det andra laget ska försöka att ta den och då så vinner det laget.

Onsdag: Vi hade musik, vår lärare var i New York så vi hade musikvikarie. Hon hette Anita. Vi delar upp oss i 2 grupper och så har ena gruppen musik och så hade andra gruppen projekt.

Torsdag: På torsdagar är det hemkunskap, och som vanligt två grupper. Grupp 2 gjorde spagetti och köttfärssås. Grupp 1 Hade projekt.

Fredag: I fredags så hade vi kahoot och vinnaren var Ida i klassen hon fick 14 rätt och 2 fel det var bra gjort av henne! Hon sa att vissa saker var svåra men hon vann. Sedan så kollade vi på Lilla AktualltBarnkanalen.se och då fick vi veta lite mer vad som händer i världen. Vi fick veta mer om kriget i Syrien och om några barn som varit tvungna att fly från landet . Sedan så hade vi rast och efter rasten hade vi göra färdigt och då så kunde man göra klart läxan. Vi hade också bild och då så skulle vi göra sköldar med egna bilder på den.
Efter lunchen så kollade vi på film. Vi kollade på Jumanji. Det är en film som handlar om ett mystiskt brädspel.

Den här veckan får av oss…

☆☆☆☆☆
5/5 stjärnor

MVH! E.P & F.G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar