tisdag 1 december 2015

Up to date

De veckor som vi inte hade skrivit om så har vi skänkt pengar till Läkare Utan Gränser, de skickade ett brev som ett tack. Det var underskrivet av Mari Mörth, Generalsekreterare för Läkare Utan Gränser. Vi skänkte 143 kr.Bechteltestet: Vi hade en uppgift att kolla på en film där det skulle vara minst 2 namngivna kvinnor/tjejer som ska prata med varandra om något annat än killar. Knappt en tredjedel av filmerna klarade testet. De få som lyckades var Spy dogs, Mathilda och bara någon till.

6A & Nätet: Då har vi skrivit om ett forum/spel/app som man brukar använda som en social medie. Då skrev man fördelar, nackdelar, fakta och hur det fungerar. Ni kan titta under fliken sociala medier vilka appar/sidor vi har arbetat med.

Trivselankät: Alla på hela skolan fyllde i trivselankät, där man fyller i om hur det går på skolan, om man mår bra, har kompisar att vara med etc etc.

Hip Hip hora: Vi har kollat på en film som heter Hip Hip Hora, den handlar om 13 åringar som festar och dricker sig fulla. Den handlar mest om mobbning och även om hur skillnaden mellan killar och tjejer är t.e.x när det gäller hur man klär sig. Den rekommenderar vi!

Läst för 1: orna: Vi i klassen har skrivit sagor som vi sedan ska läsa upp för 1: orna på skolan. Några har börjat lite försiktigt nu med det och dom verkar uppskatta det!


Nationella prov: Vi ( 6:orna) har de senaste veckorna haft nationella prov, vi har haft i matte och engelska och nu ska vi ha i svenska och sedan är vi klara med dom. I vår har vi skriftliga prov, nu har vi haft muntliga bara.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar